Aarhus University Seal

[Translate to English:] Stor europæisk organisation får dansker i spidsen

[Translate to English:] Den europæiske organisation for tyk- og endetarmssygdomme, European Society of Coloproctology, har udnævnt professor Søren Laurberg til foreningens præsident.

[Translate to English:] Søren Laurberg blev i 1998 Danmarks første professor i tarmkirurgi og betragtes i dag som en af de førende danske tarmkræftkirurger. Han er professor ved Institut for Kliniske Medicin, Aarhus Universitet, og Kirurgisk Afdeling P ved Aarhus Universitetshospital, der i 2012 blev kåret til den bedste danske hospitalsafdeling til behandling af tarmkræft.

Den prestigefyldte udnævnelse kommer efter mange års internationalt arbejde for at forbedre behandlingen af patienter med tarmsygdomme, herunder kræft.

Internationalt samarbejde gavner patienterne

Organisationen samler tarmspecialister i Europa og er derfor et vigtigt forum for internationalt samarbejde på området:

”Organisationen har en relativ stor stemme, fordi det er en stor samlet organisation for forskere og kirurger i Europa. Jeg vil fortsætte organisationens arbejde for bedre uddannelse af kirurger og mere internationalt forskningssamarbejde på tværs af grænser,” siger professor og dr.med. i tarmkræftkirurgi Søren Laurberg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han uddyber:

”Jo mere viden, vi deler, jo klogere bliver vi på sygdommene, og jo bedre bliver vi til at behandle patienterne. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi deltager i internationale netværk, hvor vi kan udveksle nye forskningsresultater og erfaringer med vores kolleger uden for Danmark,” siger Søren Laurberg.

Søren Laurberg har blandt andet forsket i senfølger for patienter med endetarmskræft, og gennem sin forskning har han været med til at optimere operationer af patienter med tyktarmskræft og dermed forbedret overlevelsen for denne patientgruppe.

Han har medicinsk embedseksamen fra Aarhus Universitet fra 1977.

Yderligere oplysninger

Professor, dr.med. Søren Laurberg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Kirurgisk Afd. P
Direkte telefon: 7846 7715
soeren.laurberg@aas.auh.dk