Aarhus University Seal

[Translate to English:] Ledelsen for Dansk Center for Partikelterapi på plads

[Translate to English:] Den kommende ledelse af Dansk Center for Partikelterapi er nu fundet. Ledelsesteamet kommer til at stå i spidsen for såvel partikelcentrets etablering som dets fremtidige drift og udvikling.

[Translate to English:] 1. april 2016 træder ledende overlæge Morten Høyer, ledende hospitalsfysiker Ole Nørrevang og oversygeplejerske Dorte Oksbjerre Mortensen i funktion som det tværfaglige ledelsesteam, der skal stå i spidsen for det kommende Dansk Center for Partikelterapi.

 

Behandling starter i 2018

Dansk Center for Partikelterapi bliver en selvstændig afdeling under Kræft- og Inflammations-centret ved Aarhus Universitetshospital. Med reference til centerledelsen ved Kræft- og Inflammationscentret vil den kommende afdelingsledelse få til opgave at realisere den overordnede vision for Dansk Center for Partikelterapi, som er at tilbyde danske kræftpatienter adgang til forskningsbaseret partikelterapi og at blive et af verdens førende centre for behandling af kræft med partikelterapi. Første patient forventes behandlet i 2018.

 

Afdelingsledelsen vil samlet have ansvar og kompetence i forhold til aktivitet, økonomi, kvalitet og patientsikkerhed, organisation og personale samt udvikling, forskning og uddannelse i relation til Dansk Center for Partikelterapis virksomhed. Dette vil ske i tæt samspil med centrets kliniske lærestolsprofessor.

 

Opbygning af stab og samarbejde

Den kommende tids opgaver kommer ikke mindst til at handle om opbygningen af den personalestab og de specialiserede kompetencer, der skal til for at kunne behandle de første patienter i 2018. Hertil kommer hele processen omkring klargøring af selve partikelanlægget, opbygningen af centrets organisation, kultur og samarbejdsrelationer samt opførelse og ibrugtagning af den nye bygning i Skejby, som kommer til at huse Dansk Center for Partikelterapi. En meget vigtig opgave for den nye ledelse bliver at medvirke til opbygningen af et stærkt nationalt og internationalt samarbejde på alle niveauer til fordel for de danske kræftpatienter, som har gavn af behandling med partikelterapi.

 


Om det nye ledelsesteam

 

Ledende overlæge Morten Høyer

56 år. Er i dag overlæge, ph.d og professor ved Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital.

 

2012 -                          Lærestolsprofessor, klinisk onkologi, Aarhus Universitet

2004 – 2012                  Klinisk lektor i klinisk onkologi, Aarhus Universitet

1999 -                          Overlæge, Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital

1998 – 2004                  Klinisk lektor i farmakoterapi, Aarhus Universitet

1997 – 1999                  Afdelingslæge, Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital

1997                            Speciallæge i klinisk onkologi

1994                            Ph.d ved Aarhus Universitet

1985                            Lægevidenskabelig kandidateksamen, Aarhus Universitet

 

Ledende hospitalsfysiker Ole Nørrevang

49 år. Siden 2004 cheffysiker ved Afdeling for Medicinsk Fysik, Kræftafdelingen ved Aarhus Universitetshospital. Aktuelt frikøbt som projektleder med særligt ansvar for strålesikkerhed ved bygningen og anskaffelse af apparatur, herunder selve partikelterapianlægget til Dansk Center for Partikelterapi. Civilingeniør, hospitalsfysiker, MBA. 

 

2004 –                          Cheffysiker, Afdeling for Medicinsk Fysik, Kræftafdelingen, AUH

2002 – 2004                  Cheffysiker, Onkologisk Afdeling, Herlev Hospital

1996 – 2002                  Hospitalsfysiker, Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus

1993 – 1996                  Hospitalsfysiker, Onkologisk Afdeling, Aalborg Sygehus

 

Oversygeplejerske Dorte Oksbjerre Mortensen

57 år. Kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske ved Stråleterapien, Kræftafdelingen ved Aarhus Universitetshospital. Afdelingssygeplejerske siden 2006. Diplomuddannelse i offentlig ledelse, uddannet stråleterapeut.

 

2010 -                          Afdelingssygeplejerske, Stråleterapien, Skejby, AUH

2008 – 2010                  Afdelingssygeplejerske for konsultationerne og booking i Stråleterapien, Århus Sygehus

2006 – 2008                  Afdelingssygeplejerske for Stråleterapien, Århus Kommunehospital

1997 – 2006                  Sygeplejerske, Onkologisk Afdeling, Stråleterapien, Århus Kommunehospital

1984 – 1997                  Efter endt sygeplejerskeuddannelse i 1984 stillinger som sygeplejerske inden for bl.a. hjertemedicin og dermatologi. 

 

 


Fakta

Dansk Center for Partikelterapi er et nationalt center for højt specialiseret strålebehandling, som er under etablering på Aarhus Universitetshospital. Partikelterapi har særligt potentiale ved behandlingen af børn og voksne med tumorer på særligt udsatte steder. Funktionen er af Sundhedsstyrelsen tildelt Aarhus Universitetshospital som en højt specialiseret funktion, og det er besluttet, at behandlingen i Danmark kun skal foregå på Aarhus Universitets­hospital.

 

Fuldt udbygget vil Dansk Center for Partikelterapi have en kapacitet på ca. 30.000 behandlinger årligt, svarende til ca. 1.200 patienter og en samlet personalenormering svarende til ca. 120 fuldtidsstillinger til patientbehandlingen. Hertil kommer eksternt finansierede forskere, ph.d.-studerende samt elever og studerende inden for alle faggrupper.  Personalet vil omfatte læger, sygeplejersker, stråleterapeuter, radiografer, hospitalsfysikere, teknikere, sekretærer og andre faggrupper, som skal indgå i et dynamisk tværfagligt samarbejde. 

 

Yderligere information:

Centerchef Henrik Bech Nielsen, tlf. 7845 0150